
PROFESJONALNY KURS PIZZA TONDA ROMANA
Kurs polecany jest profesjonalistom, którzy znają podstawy i posiadają wiedzę na temat ciast bezpośrednich. Rekomendowany jest również dla osób, chcących pogłębić wiedzę i wprowadzić do oferty nowe produkty lub ulepszyć te obecne.
Czas trwania
2 dni/16 godzin
Godziny szkolenia
10:00 – 18:00
Liczba uczestników
3-5
Plan szkoleniowy
- Szczegółowe omówienie surowców niezbędnych do przygotowania ciasta na pizzę rzymską okrągłą.
- Wybór odpowiedniej mąki.
- Omówienie procesu fermentacji, dojrzewania.
- Omówienie prefermentu ‘BIGA’.
- Charakterystyka i jej funkcje.
- Przygotowanie ciasta metodą bezpośrednią i pośrednią.
- Zarządzanie ciastem w zmiennych warunkach.
- Praca z ciastem (cięcie, formowanie, techniki rozkręcania)
- Wypiekanie ciasta: techniki pieczenia, procesy zachodzące podczas wypiekania, wpływ temperatury na produkt finalny.
- Wypiekanie pizzy przy użyciu pieca elektrycznego.
- Omówienie właściwości technicznych i wizualnych ciasta.
- Wykorzystanie ciasta do stworzenia produktów alternatywnych.
- Topping w wydaniu klasycznym i nowoczesnym.

Pozostałe kursy

Profesjonalny kurs podstawowy Pizzaiolo
CORSO DI FORMAZIONE PROFESSIONALE BASE PER PIZZAIOLO


Profesjonalny kurs dla zaawansowanych Pizzaiolo
CORSO DI FORMAZIONE PROFESSIONALE AVANZATO PER PIZZAIOLO


Profesjonalny kurs jeden na jeden
CORSO PROFESSIONALE ONE-TO-ONE


KURS PIZZA NAPOLETANA
CORSO PIZZA NAPOLETANA

KURS PIZZA ALLA PALA ROMANA
CORSO PROFESSIONALE PIZZA IN PALA ALLA ROMANA

Kontakt
Zapraszam Cię do kontaktu, odkryjemy razem to, co warte jest odkrycia.