ArteBianca

Arte Bianca to miejsce w którym pasja łączy się z wieloletnim doświadczeniem. Moją misją jest organizacja i wdrażanie profesjonalnych kursów, które pozwolą Ci tworzyć produkt idealny.

PROFESJONALNY KURS PIZZA TONDA ROMANA

Kurs polecany jest profesjonalistom, którzy znają podstawy i posiadają wiedzę na temat ciast bezpośrednich. Rekomendowany jest również dla osób, chcących pogłębić wiedzę i wprowadzić do oferty nowe produkty lub ulepszyć te obecne.

Czas trwania

2 dni/16 godzin

Godziny szkolenia

10:00 – 18:00

Liczba uczestników

3-5

Plan szkoleniowy

  • Szczegółowe omówienie surowców niezbędnych do przygotowania ciasta na pizzę rzymską okrągłą.
  • Wybór odpowiedniej mąki.
  • Omówienie procesu fermentacji, dojrzewania.
  • Omówienie prefermentu ‘BIGA’.
  • Charakterystyka i jej funkcje.
  • Przygotowanie ciasta metodą bezpośrednią i pośrednią.
  • Zarządzanie ciastem w zmiennych warunkach.
  • Praca z ciastem (cięcie, formowanie, techniki rozkręcania)
  • Wypiekanie ciasta: techniki pieczenia, procesy zachodzące podczas wypiekania, wpływ temperatury na produkt finalny.
  • Wypiekanie pizzy przy użyciu pieca elektrycznego.
  • Omówienie właściwości technicznych i wizualnych ciasta.
  • Wykorzystanie ciasta do stworzenia produktów alternatywnych.
  • Topping w wydaniu klasycznym i nowoczesnym.

Pozostałe kursy

Profesjonalny kurs podstawowy Pizzaiolo

CORSO DI FORMAZIONE PROFESSIONALE BASE PER PIZZAIOLO

Profesjonalny kurs dla zaawansowanych Pizzaiolo

CORSO DI FORMAZIONE PROFESSIONALE AVANZATO PER PIZZAIOLO

Profesjonalny kurs jeden na jeden

CORSO PROFESSIONALE ONE-TO-ONE

KURS PIZZA NAPOLETANA

CORSO PIZZA NAPOLETANA

KURS PIZZA ALLA PALA ROMANA

CORSO PROFESSIONALE PIZZA IN PALA ALLA ROMANA

Kontakt

Zapraszam Cię do kontaktu, odkryjemy razem to, co warte jest odkrycia.