ArteBianca
Arte Bianca to miejsce w którym pasja łączy się z wieloletnim doświadczeniem. Moją misją jest organizacja i wdrażanie profesjonalnych kursów, które pozwolą Ci tworzyć produkt idealny.
CORSO PROFESSIONALE ONE-TO-ONE
Czas trwania
Ustalany indywidualnie
Godziny szkolenia
Ustalane indywidualnie
Liczba uczestników
1
Krok 1
Punktem wyjścia jest kwestionariusz, który pozwoli mi sprawdzić poziom Twojego przygotowania. Ten etap jest dla mnie szczególnie ważny, ponieważ pozwala mi ułożyć kurs indywidualny dostosowany do Twoich potrzeb. Moim zadaniem będzie opracowanie kursu teoretyczno-praktycznego, na tematy, które Cię interesują, w oparciu o posiadane przez Ciebie doświadczenie.
Czego się nauczysz…w teorii
Pierwsza faza będzie miała charakter teoretyczny obejmujący surowce, takie jak mąka, woda, sól, oliwa z oliwek i drożdże. Następnie przejdziemy do poszczególnych rodzajów ciast: bezpośrednich, pośrednich oraz z wykorzystaniem zakwasu.
… w praktyce
Po wstępnej fazie teoretycznej przechodzimy do praktyki! Wspólnie zrobimy ciasta, wyjaśnię, jak obliczyć ilość wody i drożdży w zależności od rodzaju ciasta. W tej części praktycznej nauczę Cię również jak ocenić prawidłowo odpowiedni czas dojrzewania ciasta, w zależności od rodzaju mąki, którą wybierzesz. Następnie zajmiemy się tematem pieczenia, zarządzania piecami i różnicami w zarządzaniu w zależności od rodzaju pieca.
Pozostałe kursy
CORSO DI FORMAZIONE PROFESSIONALE BASE PER PIZZAIOLO
Profesjonalny kurs podstawowy Pizzaiolo
CORSO DI FORMAZIONE PROFESSIONALE AVANZATO PER PIZZAIOLO
Profesjonalny kurs dla zaawansowanych Pizzaiolo
CORSO PIZZA NAPOLETANA
KURS PIZZA NAPOLETANA
CORSO PROFESSIONALE PIZZA IN PALA ALLA ROMANA
KURS PIZZA ALLA PALA ROMANA
Kontakt
Zapraszam Cię do kontaktu, odkryjemy razem to, co warte jest odkrycia.