O mnie
Cześć! Nazywam się Patryk Nowakowski i zapraszam Cię do odkrycia niezwykłego świata pizzy. Świata pełnego tajemnic, którym rządzą niuanse. Moją misją nie jest nauczenie Cię gotowych przepisów, ale przede wszystkim nauczenie Cię zrozumienia procesu powstawania produktu, z którym będziesz pracował. Zapewniam Cię, że dzięki cierpliwości i zaangażowaniu odwdzięczy Ci się niesamowitymi doznaniami smakowymi.
Skąd to wszystko wiem i dlaczego warto wybrać moją szkołę? Poniżej kilka faktów:
- w 2015 ukończyłem studia wyższe na kierunku: gastronomia,
- posiadam wieloletnie doświadczenie zdobywane pod okiem wykwalifikowanych włoskich pizzaiolo,
- na przestrzeni lat odbyłem we Włoszech liczne kursy zawodowe oraz profesjonalne z wypieku pizzy oraz pieczywa,
- jestem absolwentem najstarszej, włoskiej szkoły pizzy „Accademia Pizzaioli’,
- w 2019 roku dołączyłem do grona instruktorów Accademii, zdobywając tytuł „Master Istruttore”,
- od 2019 do 2023 byłem właścicielem i główny instruktorem w „Accademi Pizzaioli Poland”,
- od 2022 jestem częścią kadry technicznej jako PIZZA SPECIALIST i AMBASADOR „Molino Grassi” – wiodącego na świecie włoskiego młyna,
- od 2023 jestem Ambasadorem firmy Esmach w Polsce,
- biorę udział w najważniejszych włoskich targach poświęconych żywności (SIGEP, CIBUS),
- jestem właścicielem dwóch pizzerii „Fabrico LAB”, które skupiają się na wypiekach produktów z użyciem naturalnych drożdży macierzystych,
- a przede wszystkim od wielu lat jestem oddany i skupiony na zgłębianiu tajników tego wyjątkowego produktu.
Jeżeli pragniesz rozpocząć podobną przygodę i poznać fascynujący, pełen pasji świat pizzy – to idealnie trafiłeś.
Zapraszam Cię do kontaktu, odkryjemy razem to, co warte jest odkrycia.