ArteBianca
Arte Bianca to miejsce w którym pasja łączy się z wieloletnim doświadczeniem. Moją misją jest organizacja i wdrażanie profesjonalnych kursów, które pozwolą Ci tworzyć produkt idealny.


CORSO PROFESSIONALE PIZZA IN PALA ALLA ROMANA
Kurs polecany jest profesjonalistom, którzy znają podstawy i posiadają wiedzę na temat ciast bezpośrednich. Rekomendowany jest również dla osób, chcących pogłębić wiedzę i wprowadzić do produkcji nowe produkty lub ulepszyć te obecne.
Czas trwania
2 dni/18 godziny
Godziny szkolenia
9:00 – 17:00
Liczba uczestników
3-5
Plan szkoleniowy
- Szczegółowe omówienie surowców niezbędnych do przygotowania ciasta na pizzę pala romana.
- Wybór odpowiedniej mąki. Stwórz i dostosuj własną mieszankę mąk.
- Szczegółowe omówienie prefermentu ‘Biga’.
- Charakterystyka i jej funkcje.
- Słód. Jaki wybrać i jak go stosować.
- Charakterystyka ciast wysoko uwodnionych.
- Omówienie wyposażenia. Urządzenia rekomendowane do przygotowania pizzy pala romana.
- Przygotowanie ciasta metodą bezpośrednią i pośrednią. (receptury).
- Praca z ciastem (cięcie, formowanie, rozprowadzanie na łopacie).
- Wypiekanie ciasta: techniki pieczenia, wpływ temperatury, procesy zachodzące podczas wypiekania.
- Pieczenie wstępne i konserwacja.
- Omówienie właściwości technicznych i wizualnych ciasta.
- Alternatywne produkty z tego samego ciasta (bagietka, ciabatta itp.).
- Topping w wydaniu klasycznym i nowoczesnym.

Pozostałe kursy

CORSO DI FORMAZIONE PROFESSIONALE BASE PER PIZZAIOLO
Profesjonalny kurs podstawowy Pizzaiolo


CORSO DI FORMAZIONE PROFESSIONALE AVANZATO PER PIZZAIOLO
Profesjonalny kurs dla zaawansowanych Pizzaiolo


CORSO PROFESSIONALE ONE-TO-ONE
Profesjonalny kurs jeden na jeden


CORSO PIZZA NAPOLETANA
KURS PIZZA NAPOLETANA

Kontakt
Zapraszam Cię do kontaktu, odkryjemy razem to, co warte jest odkrycia.