ArteBianca

Arte Bianca to miejsce w którym pasja łączy się z wieloletnim doświadczeniem. Moją misją jest organizacja i wdrażanie profesjonalnych kursów, które pozwolą Ci tworzyć produkt idealny.

CORSO PROFESSIONALE PIZZA IN PALA ALLA ROMANA

Kurs polecany jest profesjonalistom, którzy znają podstawy i posiadają wiedzę na temat ciast bezpośrednich. Rekomendowany jest również dla osób, chcących pogłębić wiedzę i wprowadzić do produkcji nowe produkty lub ulepszyć te obecne.

Czas trwania

2 dni/18 godziny

Godziny szkolenia

9:00 – 17:00

Liczba uczestników

3-5

Plan szkoleniowy

  • Szczegółowe omówienie surowców niezbędnych do przygotowania ciasta na pizzę pala romana.
  • Wybór odpowiedniej mąki. Stwórz i dostosuj własną mieszankę mąk.
  • Szczegółowe omówienie prefermentu ‘Biga’.
  • Charakterystyka i jej funkcje.
  • Słód. Jaki wybrać i jak go stosować.
  • Charakterystyka ciast wysoko uwodnionych.
  • Omówienie wyposażenia. Urządzenia rekomendowane do przygotowania pizzy pala romana.
  • Przygotowanie ciasta metodą bezpośrednią i pośrednią. (receptury).
  • Praca z ciastem (cięcie, formowanie, rozprowadzanie na łopacie).
  • Wypiekanie ciasta: techniki pieczenia, wpływ temperatury, procesy zachodzące podczas wypiekania.
  • Pieczenie wstępne i konserwacja.
  • Omówienie właściwości technicznych i wizualnych ciasta.
  • Alternatywne produkty z tego samego ciasta (bagietka, ciabatta itp.).
  • Topping w wydaniu klasycznym i nowoczesnym.

Pozostałe kursy

CORSO DI FORMAZIONE PROFESSIONALE BASE PER PIZZAIOLO

Profesjonalny kurs podstawowy Pizzaiolo

CORSO DI FORMAZIONE PROFESSIONALE AVANZATO PER PIZZAIOLO

Profesjonalny kurs dla zaawansowanych Pizzaiolo

CORSO PROFESSIONALE ONE-TO-ONE

Profesjonalny kurs jeden na jeden

CORSO PIZZA NAPOLETANA

KURS PIZZA NAPOLETANA

Kontakt

Zapraszam Cię do kontaktu, odkryjemy razem to, co warte jest odkrycia.