ArteBianca

Arte Bianca to miejsce w którym pasja łączy się z wieloletnim doświadczeniem. Moją misją jest organizacja i wdrażanie profesjonalnych kursów, które pozwolą Ci tworzyć produkt idealny.

CORSO DI FORMAZIONE PROFESSIONALE AVANZATO PER PIZZAIOLO

Profesjonalny kurs dla zaawansowanych pizzaiolo jest skierowany jest dla doświadczonych pizzaiolo chcących pogłębić swój profesjonalizm, przechodząc z ciast bezpośrednich na pośrednie: Biga, Poolish, Pasta di riporto.

Czas trwania

3 dni/24 godziny

Godziny szkolenia

9:00 – 17:00

Liczba uczestników

3-5

Plan szkoleniowy

  • ciasta pośrednie: biga, poolish, pasta di riporto
  • teoretyczne aspekty biga i poolish
  • ciasta pośrednie z kontrolą chłodniczą
  • zarządzaniem ciastami pośrednimi w zmiennych warunkach
  • obliczanie procentowej zawartości bigi i poolish w końcowyn cieście
  • obliczanie temperatury wody stosowanej do ciast pośrednich
  • przygotowywanie ciast z mąkami pełnoziarnistymi, wieloziarnistymi, orkiszowymi
  • przygotwanie ciast metodą pośrednią: pizza napoletana, pizza classica, pizza romana (pala, teglia, tonda), focaccia

Pozostałe kursy

CORSO DI FORMAZIONE PROFESSIONALE BASE PER PIZZAIOLO

Profesjonalny kurs podstawowy Pizzaiolo

CORSO PROFESSIONALE ONE-TO-ONE

Profesjonalny kurs jeden na jeden

Kontakt

Zapraszam Cię do kontaktu, odkryjemy razem to, co warte jest odkrycia.