
CORSO DI FORMAZIONE PROFESSIONALE AVANZATO PER PIZZAIOLO
Profesjonalny kurs dla zaawansowanych pizzaiolo jest skierowany jest dla doświadczonych pizzaiolo chcących pogłębić swój profesjonalizm, przechodząc z ciast bezpośrednich na pośrednie: Biga, Poolish, Pasta di riporto.
Czas trwania
3 dni/24 godziny
Godziny szkolenia
9:00 – 17:00
Liczba uczestników
3-5
Plan szkoleniowy
- ciasta pośrednie: biga, poolish, pasta di riporto
- teoretyczne aspekty biga i poolish
- ciasta pośrednie z kontrolą chłodniczą
- zarządzaniem ciastami pośrednimi w zmiennych warunkach
- obliczanie procentowej zawartości bigi i poolish w końcowyn cieście
- obliczanie temperatury wody stosowanej do ciast pośrednich
- przygotowywanie ciast z mąkami pełnoziarnistymi, wieloziarnistymi, orkiszowymi
- przygotwanie ciast metodą pośrednią: pizza napoletana, pizza classica, pizza romana (pala, teglia, tonda), focaccia

Pozostałe kursy

CORSO DI FORMAZIONE PROFESSIONALE BASE PER PIZZAIOLO
Profesjonalny kurs podstawowy Pizzaiolo


CORSO PROFESSIONALE ONE-TO-ONE
Profesjonalny kurs jeden na jeden


KURS PIZZA NAPOLETANA
CORSO PIZZA NAPOLETANA

KURS PIZZA ALLA PALA ROMANA
CORSO PROFESSIONALE PIZZA IN PALA ALLA ROMANA


Profesjonalny kurs pizza tonda romana
CORSO PROFESSIONALE PIZZA TONDA ROMANA

Kontakt
Zapraszam Cię do kontaktu, odkryjemy razem to, co warte jest odkrycia.